ثانیه شمار سرنگونی طاغوت در 21 بهمن-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

ثانیه شمار سرنگونی طاغوت در 21 بهمن

روزشمار انقلاب به لحظات سرنوشت‌ساز خود می‌رسد، لحظاتی که به‌دنبال تصمیمات رهبر کبیر انقلاب اسلامی، حمایت‌های مردمی، فرار نظامیان و آخرین وابستگان طاغوت از کشور به پیروزی نهایی نزدیک می‌شويم.
ملیحه زرين پور؛ کارشناس مسائل اجتماعی
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۸ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 10
کد خبر: ۲۲۷۶۱۰

ثانیه شمار سرنگونی طاغوت در 21 بهمن

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ 9 روز از آمدن امام خمینی (ره) می‌گذرد، روزهایی سرشار از خاطرات و اتفاقات که حرکت عظیم مردم را به پیروزی انقلاب ختم کرد؛ روزهایی که مردم گروه گروه و دسته دسته گرد امام آمدند، رهنمودهایشان را به گوش جان خریدند و عمل کردند تا سهمی در پیروزی جهانی داشته باشند.

 

روزشمار انقلاب حاکی از ادامه درگیری های شدید روز گذشته میان نیروی هوایی و لشکر گارد است، درگیری هایی که ۲۱ بهمن 1357 با شدت بیشتری ادامه داشت.

 

امام خمینی (ره) در پاسخ به دستور حکومت نظامی آن هم ساعت 4.30 عصر گفتند، اعلامیه حکومت نظامی خدعه و خلاف شرع است

دوشان تپه چه خبر است؟

خبرهای خوشی از دوشان تپه نمی آمد و مردم منتظر و چشم به راه بودند. تنها صدای درگیری ها به گوش می رسید؛ در آغازین ساعات بامداد بیست و یکم بهمن ماه با خروج آمبولانس های مرکز آموزش دوشان تپه، یکی از سربازانی که موفق به فرار شده بود، با گزارشی از درگیری های داخل پادگان، تعدادی اسلحه را که توانسته بود با خود به بیرون بیاورد در اختیار مردم قرار داد. 

 

ساعت ۱۰ صبح اسلحه‌خانه‌ نیروی هوایی به همت مردم و کمک همافران فتح شد. ساعاتی بعد کلانتری‌های ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۶، ۲۶ و کلانتری نارمک به دست مردم افتاد.

 

مردم تانک‌ها و نفربر‌ها را به خیابان‌ها آوردند و به یکدیگر روحیه دادند. فرمانداری نظامی به دلیل دستپاچگی از کنترل نشدن اوضاع با خیال بهتر شدن شرایط ساعت منع عبور و مرور را 4.30 عصر اعلام کرد.

 

حکومت نظامی نداریم

امام خمینی (ره) در پاسخ به دستور حکومت نظامی آن هم ساعت 4.30 عصر گفتند: اعلامیه حکومت نظامی خدعه و خلاف شرع است، مردم به هیچ وجه به آن اعتنا نکنند، برادران و خواهران عزیزم، هراسی به خود راه ندهید که به خواست خداوند تعالی حق پیروز است. 

 

همین سخن امام راحل کافی بود تا مردم خیابان‌ها را ترک نکنند و تا واپسین ساعات شب در میدان مبارزه تا پای جان مبارزه کنند.

 

فرماندار نظامی تهران در اعلامیه شماره 40 خود ساعات حکومت نظامی را از ساعت 4.30 عصر تا ساعت پنج صبح اعلام کرد و پس از شدت گرفتن حملات مردم به کلانتری ها و پادگان ها، ساعت منع عبور و مرور را تا 12 ظهر 22 بهمن افزایش داد.

 

امام خمینی (ره) حکومت نظامی اعلام شده از طرف فرماندار نظامی تهران را ملغی اعلام کردند و آن را خلاف شرع دانستند. ستاد امام با بلندگو لغو اعلامیه های فرمانداری نظامی را اعلام کردند.

 

تیپ زرهی قزوین که برای تقویت نیروی دفاعی حکومت نظامی وارد تهران شده بود، در خیابان سپه با مقاومت سخت مردم مواجه و زمین‌گیر شد.

 

دستور دستگیری امام

فرماندار نظامی تهران و حومه در دستورالعملی به یگان های تابعه خواست همه رهبران نهضت را دستگیر و با هواپیما به یکی از جزایر منتقل کنند. همراه این دستورالعمل فهرستی از اسامی صدها نفر که باید بازداشت شوند، الصاق شد که در رأس آن‌ها نام امام خمینی (ره)، آیت الله طالقانی  و بازرگان به چشم می خورد.

 

تهران به میدان جنگ تبدیل شده بود، کلانتری‌ها و مراکز انتظامی یکی پس از دیگری به کنترل مردم درآمد و همافران با کمک مردم حلقه محاصره گارد را شکستند و آن‌ها را عقب راندند.

 

در آستانه سقوط

پیام‌های امام خمینی (ره) روحیه مردم را بالا برد، خیابان‌ها شلوغ‌تر شد، جنگ خیابانی در تهران بیشتر اوج گرفت و مردم خواستند همان روز کار طاغوت را یکسره کنند.

 

تهران به میدان جنگ تبدیل شده بود، کلانتری‌ها و مراکز انتظامی یکی پس از دیگری به کنترل مردم درآمد و همافران با کمک مردم حلقه محاصره گارد را شکستند

بختیار که روی قدرت نظامی برای سرکوب مردم حساب باز کرده بود، منتظر رسیدن تیپ زرهی قزوین برای تقویت حکومت نظامی ماند غافل از اینکه این تیپ زرهی در مسیر زمین‌گیر شده بود؛ لذا با شدت حملات، بختیار در مجلس سنا اعلام کرد حاضر به مذاکره است.

 

جمعی از نیرو‌های مسلح استعفا دادند و امام خمینی (ره) با تأیید کارشان فرمودند: قسم برای حفظ قدرت طاغوتی صحیح نیست، مخالفت با آن واجب است و کسانی که قسم خورده اند باید خلاف آن عمل کنند.

 

اوضاع از کنترل خارج و باعث شد شامگاه ۲۱ بهمن ۵۷ اعضای شورای سلطنت از تهران فرار کنند، ارتش میان فرار و مدارا با مردم تصمیم گرفت سلاح‌ها را بر زمین بگذارد و به مردم بپیوندد.

 

ساعات سرنوشت سازی در تهران و شهر‌های مختلف کشور بود؛ پایه‌های حکومت شاهنشاهی فرو ریخت و به‌تدریج صدای پای انقلاب به گوش رسید؛ انقلابی که آمد تا آرزوی مردم آزاده را برای رهایی از وابستگی به ابرقدرت های چپاولگر برهاند. 

 

انقلاب اسلامی ایران روزهای خوش توسعه، آبادانی، پیشرفت و فتح قله های علمی و صنعتی را به همراه آورد تا امروز، یعنی ۴۵ سال بعد از مبارزات سخت مردم در خیابان‌ها و نثار شهیدان بسیار شاهد دستاوردهایی باشیم که مردم خواستار آن بودند.‌



ارسال نظر